klantenservice

On the move!

Heb je vragen of sta je voor uitdagingen, dan staan wij voor je klaar.

i

Contact opnemen

Heb je toch nog vragen? we helpen je graag op weg

Verzending en bezorging

Alles wat je moet weten wat jouw bestelling betreft

Onderhoud, reparatie en garantie

meer informatie over service en onderhoud vind je hier

Retourneren en ruilen

Verkeerd besteld? in een paar stappen maak je een retour aan

Veelgestelde vragen

overzicht van veelgestelde vragen rondom onze producten

Zakelijke vragen

Profiteer als ondernemer van de zakelijke voordelen van elektrisch rijden

blank

BOBscooters elektrische scooter

Sluit je aan bij onze community! Laat zien hoe BOB gemak en bovenal plezier aan jouw leven toevoegt. Wij zijn uiterst nieuwsgierig naar jouw ervaringen.

Volg BOBscooters via Facebook Volg BOBscooters via Instagram Volg BOBscooters via LinkedIn Volg BOBscooters via Youtube

blank

Sluit je aan bij onze community!

Sluit je aan bij onze community

Verzending en bezorging

De eerste bestellers van de pre-order kunnen hun scooter eind december of begin januari verwachten op het opgegeven bezorgadres. Latere bestellingen worden verder in de winter of begin van het voorjaar geleverd. Zodra de exacte levertijd bekend is, nemen wij contact met je op voor een leveringsafspraak. De bezorging van je scooter is gratis. Onderdelen, accessoires en kleding worden via reguliere pakketservice verstuurd. Hiervoor geldt dat deze gratis worden bezorgd vanaf een besteding van €150.

Bij ontvangst heb je 48 uur de tijd om de scooter of andere items te controleren op transportschade. Meld het direct bij onze klantenservice als er iets mis is.

Heb je een zakelijke bestelling van twee of meer scooters geplaatst? Dan nemen wij contact met je op voor het maken van een leveringsafspraak. De scooters worden dan rijklaar afgeleverd.

Onderhoud, reparatie en garantie

 

Schoonmaken

Preventief onderhoud vindt BOB fijn. Je kunt de scooter reinigen met warm water en een schoon doekje of zachte spons. Gebruik indien gewenst alleen wat milde zeep.

 

Accu

Is het koud en staat je scooter stil? Neem de accu dan bij voorkeur mee naar binnen. Dit geldt voor temperaturen van onder de 0° Celsius, al kan de accu tot -10° Celsius wel aan. BOB zelf heeft geen problemen met koud weer, al vindt hij het wel fijn om lekker droog binnen te staan. Zorg er bovendien voor dat de accu bij stilstand eens in de twee maanden volledig wordt opgeladen.

 

Bandenspanning

Zorg ervoor dat je banden zijn voorzien van de juiste bandenspanning. Dit zorgt ervoor dat je banden minder slijten, dat de scooter stabieler en comfortabeler rijdt en dat je minder stroom van je accu verbruikt. Voor de gladde banden adviseren wij een optimale druk van 0,9-1 bar. Voor de noppenbanden adviseren wij een optimale druk van 0,5-0,6 bar. De optimale druk varieert per persoon en hangt samen met je eigen gewicht, je rijstijl en je persoonlijke voorkeur.

 

Profieldiepte

Voor scooterbanden is geen minimale profieldiepte per wet voorgeschreven. Wel moet over het hele loopvlak profilering aanwezig zijn.

 

Remblokken

De staat van je remmen is zeer belangrijk. Door je remblokken en remvoering op tijd te vervangen, voorkom je beschadiging aan de remschijven. Voor het frictiemateriaal is een minimumdikte van 1,5-2mm noodzakelijk. Controleer dit minimaal ieder jaar en als je veel kilometers maakt vaker. Zijn je remblokken versleten, dan kun je in onze webshop nieuwe bestellen. Ook de remvloeistof kan effect hebben op je remvermogen. Controleer ook deze ieder jaar en vervang deze indien nodig.

 

Reparatie

Ervaar je schade of problemen aan een BOB-onderdeel, neem dan contact op met onze klantenservice. Valt jouw scooter nog binnen de garantietermijn, dan zorgen wij ervoor dat je gratis een vervangend onderdeel ontvangt. Buiten de garantietermijn kun je het desbetreffende onderdeel aanschaffen in onze webshop. De scooter is middels zogenaamd plug-and-play design ontworpen. Dit betekent dat ieder onderdeel makkelijk en snel (binnen 15-20 minuten) te vervangen is, zowel door jouzelf als door een willekeurige fietsenmaker of autogarage. Wel zo gebruiksvriendelijk!

 

Garantie

BOB heeft twee jaar fabrieksgarantie. Bij zakelijk gebruik geldt één jaar fabrieksgarantie.