veelgestelde vragen

Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of wil je meer weten over BOBscooters als bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Rijden met BOBscooters

Ja, BOB heeft een goedkeuring voor de openbare weg in Europa.

Binnen Nederland wordt BOB geleverd inclusief gemonteerde kentekenplaat. Voor bestellingen binnen Nederland regelen wij ook de tenaamstelling. We nemen contact met je op voor het ontvangen van een kopie van je legitimatiebewijs, wat hiervoor nodig is. De scooter staat dus al op je naam geschreven als je hem ontvangt en je kunt er gelijk op wegrijden.  

Woon je in een ander land dan Nederland, dan dien je zelf zorg te dragen voor de nodige verzekering en kentekenplaat.

Om op BOB te mogen rijden, dien je een AM-rijbewijs te hebben (voor snorfiets, bromfiets, brommer, scooter of brommobiel). Indien je een autorijbewijs of motorrijbewijs hebt, heb je automatisch ook een snorfietsrijbewijs.

Nee (en ja), BOB gaat 25km/h en valt hiermee in de categorie snorfiets. Herkenbaar aan het blauwe kenteken mag je met een snorfiets op het fietspad en is het dragen van een helm niet verplicht. Plaatselijk kunnen andere regels gelden. Zo moeten snorfietsers in Amsterdam binnen de ringweg A10 op de weg rijden i.p.v. het fietspad en hiermee is het dragen van een helm wel verplicht. Kies je voor de snellere variant van 35km/h, dan geldt er wel een helmplicht.

Ga je met BOB rijden in een ander land dan Nederland, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de daar geldende regels.

Ja, voor een snorfiets ben je verplicht een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je scooter aan een ander toebrengt. Daarnaast kun je ervoor kiezen je WA-verzekering uit te breiden met een diefstalverzekering. Dit kan met een beperkt cascodekking en met een allriskdekking.

Onze scooters voldoen aan alle voorwaarden om de weg op te mogen en kunnen dan ook probleemloos worden verzekerd. Je kunt contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij naar keuze.

Onderhoud en garantie

De scooter is middels zogenaamd plug-and-play design ontworpen. Dit betekent dat ieder onderdeel makkelijk en snel te vervangen is, zowel door jouzelf als door een willekeurige fietsenmaker of autogarage. Wel zo gebruiksvriendelijk!

Preventief onderhoud vindt BOB fijn. Je kunt de scooter reinigen met warm water en een schoon doekje of zachte spons. Gebruik indien gewenst alleen wat milde zeep.

Is het koud en staat je scooter stil? Neem de accu dan bij voorkeur mee naar binnen. Dit geldt voor temperaturen van onder de 0° Celsius, al kan de accu tot -10° Celsius wel aan. BOB zelf heeft geen problemen met koud weer, al vindt hij het wel fijn om lekker droog binnen te staan. Zorg er bovendien voor dat de accu bij stilstand eens in de twee maanden volledig wordt opgeladen.

Zorg ervoor dat je banden zijn voorzien van de juiste bandenspanning. Dit zorgt ervoor dat je banden minder slijtage ervaren, dat de scooter stabieler en comfortabeler rijdt en dat je minder accu verbruikt. Voor de gladde banden adviseren wij een optimale druk van 0,9-1 bar. Voor de noppenbanden adviseren wij een optimale druk van 0,5-0,6 bar. De optimale druk varieert per persoon en hangt samen met je eigen gewicht, je rijstijl en je persoonlijke voorkeur.

Voor scooterbanden is geen minimale profieldiepte per wet voorgeschreven. Wel moet over het hele loopvlak profilering aanwezig zijn.

De staat van je remmen is zeer belangrijk. Door je remblokken en remvoering op tijd te vervangen, voorkom je beschadiging aan de remschijven. Voor het frictiemateriaal is een minimumdikte van 1,5-2mm noodzakelijk. Controleer dit minimaal ieder jaar en als je veel kilometers maakt vaker. Zijn je remblokken versleten, dan kun je in onze webshop nieuwe bestellen. Ook de remvloeistof kan effect hebben op je remvermogen. Controleer ook deze ieder jaar en vervang deze indien nodig.

Ervaar je schade of problemen aan een BOB-onderdeel, neem dan contact op met onze klantenservice. Valt jouw scooter nog binnen de garantietermijn, dan zorgen wij ervoor dat je gratis een vervangend onderdeel ontvangt. Buiten de garantietermijn kun je het desbetreffende onderdeel aanschaffen in onze webshop.

BOB heeft twee jaar fabrieksgarantie. Bij zakelijk gebruik geldt één jaar fabrieksgarantie.

Sleutel en opladen

BOB houdt niet van losse sleutels. BOB houdt van gemak, design en innovatie. Middels een RFID-kaart of RFID-polsbandje die je voor het display houdt kun je de scooter ontgrendelen. Let’s go!

Voor het opladen van je accu, kun je de accu gewoon in BOB laten zitten. Je accu bevindt zich onder de rubberen voetmat en middels bijgeleverde sleutel kun je deze openen om bij je accu te komen. Je accu is binnen 6 uur van 0 tot 100% opgeladen.